Επιβιώνουμε

Η ακτινοβολία των κινητών & wifi βλάπτει πουλιά και έντομα – Η 5G μπορεί να το επιδεινώσει, αναφέρει μελέτη

Οι χημικοί αεροψεκασμοί διενεργούνται κύρια για την ενίσχυση της ακτινοβολίας, για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως ασύρματης τεχνολογίας

Η τεχνολογία κυριολεκτικά καταστρέφει τη φύση, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας και τους πύργους κυψελών μπορεί να αποπροσανατολίσει τα πτηνά και τα έντομα και να καταστρέψει την υγεία των φυτών. Η μελέτη προειδοποιεί για όλα αυτά καθώς τα έθνη μεταβαίνουν στην 5G και η απειλή μπορεί να αυξηθεί

Στη νέα ανάλυση, το EKLIPSE, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ως αρμόδια αρχή επιθεώρησης για τη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα, εξέτασε πάνω από 97 μελέτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον. Συμπέρανε ότι η ακτινοβολία αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο για τον προσανατολισμό των πτηνών και των εντόμων, αλλά και την υγεία των φυτών, ανέφερε η The Telegraph.

Αυτό δεν είναι ένα νέο εύρημα, καθώς οι μελέτες που χρονολογούνται εδώ και χρόνια έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το 2010 μάλιστα υποδεικνύει ότι αυτή η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να παίζει ρόλο στην πτώση ορισμένων πληθυσμών ζώων και εντόμων. Τα ραδιοκύματα μπορούν να διαταράξουν τη μαγνητική “πυξίδα” που χρησιμοποιούν πολλά μεταναστευτικά πτηνά και έντομα. Τα πλάσματα μπορεί να αποπροσανατολιστούν, ανέφερε η AFP.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επίσης που διακόπτη τον προσανατολισμό των εντόμων, των αραχνών και των θηλαστικών, και μπορεί ακόμη και να διαταράξει τον μεταβολισμό των φυτών, αναφέρει ο The Telegraph.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πιο πρόσφατης διαπίστωσης, το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Buglife προειδοποιεί ότι τα σχέδια για την εγκατάσταση πομπών 5G μπορεί να έχουν “σοβαρές επιπτώσεις” στο περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό, προτείνουν οι πομποί αυτοί να μην τοποθετούνται σε λαμπτήρες δρόμου LED, οι οποίοι θα προσελκύσουν έντομα και θα αυξήσουν την έκθεσή τους, και ζήτησαν περαιτέρω μελέτη αυτής της απειλής.

“Εφαρμόζουμε όρια σε όλους τους τύπους ρύπανσης για να προστατέψουμε την ευελιξία του περιβάλλοντός μας, αλλά ακόμα και στην Ευρώπη, τα ασφαλή όρια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δεν έχουν καθοριστεί, πόσο μάλλον εφαρμόζονται”, δήλωσε ο Matt Shardlow, Διευθύνων Σύμβουλος της Buglife, The Αναφέρει η Telegraph.

Καλές οι μελέτες που εστιάζουν στην βιοποικιλότητα, ωστόσο τι γίνεται με εκείνες για τις επιπτώσεις στον άνθρωπο; Επιστήμονες και γιατροί προσφεύγουν στην Ε.Ε. για τη χρήση 5G λόγω κινδύνων για την υγεία – ακούει κανείς;

Επιβιώνουμε

Επιβιώνουμε

Ακολουθείστε μας!

Κατηγορίες

Διακήρυξη του Κινήματος Επιβιώνουμε

Σελίδα στο facebook